Kortárs művészetről – kortársaknak

A Tiszaparti tagintézmény meghívására Nagy Emese Boglárka egyetemi hallgató tartott előadást a Gyermekváros úti tagintézményben. Emese a Moholy- Nagy Művészeti Egyetem designkultúra szakos hallgatója, választott területe a kortárs művészet.

Szolnokon több középiskolában folyik művészeti oktatás, tanulóik között sok a kollégista. Szép számmal hallgatták-nézték meg az előadást a Magiszter Középiskola Fényes Adolf Szolnoki Tagintézménye, az SZSZC Petőfi Sándor Építészeti és Faipari Technikum és Szakképző Iskola, a Széchenyi Gimnázium tanulói, mint „szakmabeliek” és a Verseghy Ferenc, valamint a Varga Katalin Gimnázium tanulói.

Fontos, hogy a diákok az élet e területére is betekintést kapjanak, mert néhány év múlva ők lesznek az ország ízlésének formálói, irányítói. Értelmiségiként pedig kötelességük ismerni napjaink képzőművészetét is.

Nagyon sikeres volt az előadás, mert középiskolásoknak való rálátásban mutatta be a világon ma zajló művészeti tevékenységeket, és a sok kép segítségével még közelebb kerültek a kortárs alkotások a diákokhoz.

Marton Rita

Previous Article
Next Article