„Kutassuk fel közös kincseinket”

A Gyermekváros utcai tagintézmény két csapatát is neveztük az Agrárminisztérium által meghirdetett „Kutassuk fel közös kincseinket – Hungarikumok” című országos közismereti versenyre. Az intézményi fordulóból a „Kinderstadt1” elnevezésű csapatunk jutott be a vármegyei döntőbe, amelyet a vármegyeháza dísztermében rendeztek meg.

A nevezett 50 középiskolai csapatból öt csapat jutott be a döntőbe, ahol a 100 ezer forintos fődíjért, illetve azért küzdöttek, hogy a balatoni országos döntőben képviselhessék a vármegyét.

A döntő nyolc izgalmas és meglehetősen nehéz feladatból állt. Ezek között volt szöveges teszt, szövegértés, képfelismerő- és ügyességi feladat, vakkóstolós, villámkérdések is. Végül, nemes küzdelemben a kollégium Bán úti tagintézményének csapata a 3., a Gyermekváros utcai pedig a 4. helyen végzett tisztes helytállással. Csapattagok voltak: Apostol Anna (VKG, 11/A), Farkas Milán (VKG, 9/A), Kenéz Szabolcs (VKG, 11/A), Simon Zsombor István (SZIG, 11/B).

A versenyt a Karcagi SZC Teleki Blanka Gimnázium, Technikum és Kollégium „Teleki” nevű csapata nyerte, így ők képviselhetik vármegyénket az országos döntőben, mi pedig jövőre újult erővel vágunk bele a versenybe.

Raskó Gábor felkészítő tanár


közös kincseink

03
07
01
04
hungarikumok vetélkedő
05
03 07 01 04 hungarikumok vetélkedő 05
Previous Article
Next Article