A „Kimaradás”-nak tapsoltunk!

A Gyermekváros utcai tagintézmény kollégistái a „Kimaradás” elnevezésű roma folkegyüttes tagjaival találkoztak Szolnokon, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban.

A csapat az Együtt- Egymásért Ifjúsági Klub meghívására érkezett a városba. A Csilleiné Mága Erika klubvezető által szervezett programon javarészt olyan fiatalok vettek részt, akiket érdekel a zene, vagy csupán szerettek volna eltölteni egy kellemes délutánt. A kollégisták is nagy várakozással mentek el a rendezvényre.

A folkegyüttes tagjai Csonka Miki, Kovács Antal Máté és Horváth Béci. Mikit a TV2 csatorna show-műsorából, a Sztárban Sztár leszek! – ből ismerhetjük, akinek zenei karrierje egyre feljebb ível. Kovács Antal Máté, a világ első oláh cigány endorsere a Tycoon világmárkánál. Tizenhat zenekarban perkázik, rengeteg fellépése van, s bejárta az egész világot. Béci kiskora óta zongorázik, s nagy szerepet játszik életében a zene. Elmondása szerint, ha utazik, vagy mulatságokra tart, szintetizátorral érkezik ugyan, ám az első számú hangszere mindig a zongora marad. 

A zenekari tagok először bemutatkoztak, s meséltek karrierjükről. Néhány kérdés megválaszolása után zenélni kezdtek. A közönség 20 megadott számból kérhetett tőlük, ők pedig teljesen improvizálva játszották el ezeket. A három zenész rögvest egymásra hangolt, s teljes beleéléssel muzsikáltak. Mi is kértünk tőlük egy dalt, amit szédületes módon adtak elő. 

Számomra nagy élmény volt, hogy élőben hallhattam őket. Különösen Máté volt rám nagy hatással, hiszen korábban is követtem a munkásságát. Profi művészek, a vérükben csorog a zene. Örülök, hogy eljuthattam erre az előadásra. 

Balogh Mira Ilona


Previous Article
Next Article