Vadkacsák (is) a futópályán

Szolnokon, a tiszaligeti Csónakázó-tónál szervezte meg a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége (SZEOSZ) a Futókörök Napját.  

Az országos rendezvényre 20 város nevezett be, abból a 25-ből, ahol 2019 óta rekortán borítású, kültéri futópálya épült. A települések azon vetélkedtek játékosan, hogy hol futják aznap a legtöbbet. Szolnok a 10. helyen végzett az összesen lefutott 3356 km-rel (372 futóval), 15 km-rel megelőzve a budapesti Sportligetet.

Ehhez az eredményhez a Városi Kollégium Diákszövetsége – Spuri Baráti Társasága is hozzájárult, mivel a Gyermekváros utcai tagintézményben működő futókör négy futója összesen 29 km-t teljesített az egy kilométer hosszúságú pályán.

Az egyéni teljesítmények: Szekér Zoltán (6 kör), Kelemen László (7 kör), Takács Árpád Tas (7 kör), Csirke József (9 kör). A kellemes időben, a ligeti árnyas fák alatt kanyargó futópályán zajló eseménynek különleges fílinget adtak a rekortánt itt- ott keresztező, rajta kényelmesen totyogó vadkacsa párok. Láthatóan nem zavartatták magukat az átlagosnál nagyobb forgalom ellenére sem.

Cs. J.

Previous Article
Next Article