Festő verseny óriási érdeklődéssel!

A Magyar Festészet Napjához kötődően a Gyermekváros utcai tagintézményben ismét megrendeztük a csendélet festő versenyt.

Mindhárom tagintézményből érkeztek a képzőművészetben tehetséges diákok, akik pasztellkréta, vízfesték, akril, olajfesték és színes ceruza technikákkal készítették el versenyműveiket. A képek értékelését, a zsűrizést Vörös Hanna, a Szolnoki Széchenyi István Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium tanulója végezte, aki szakmai elemzéssel válogatta ki a húsz tanulmányból a legjobb alkotásokat.

Hanna munkáját Berta Tamás nevelőtanár segítette. Mindkettőjük véleménye az volt, hogy nagyon magas színvonalú tanulmányok készültek, mind kiállításra kész. A hat legjobb képért járó díjakat a Városi Kollégium Diákszövetsége biztosította az alkotók számára. Oklevél helyett pedig minden versenyző kapott egy-egy tábla csokoládét.

A legjobb művet Gráczer Hanna (Gyermekváros utcai tagintézmény) készítette. Nagyon jó alkotás lett Bodonovics Gáboré (Bán úti tagintézmény), Pethő Nóráé (Székhelyintézmény) és Szabados Eszteré (Gyermekváros utcai tagintézmény). Különleges képet készített Balog Sándor Endre (Bán úti tagintézmény) és Czibak Reményke (Gyermekváros utcai tagintézmény).

A versenyművekből vándorkiállítást állítunk össze. Az alkotásokat elsőként a Székhelyintézményben mutatjuk be.

M. R.

Festő verseny óriási érdeklődéssel!

q2
q4
q3
q6
q1
q5
q7
q8
q2 q4 q3 q6 q1 q5 q7 q8
Previous Article
Next Article