Egészségnap finomságokkal
Az egészséges táplálkozás, a különleges ételek készítése és fogyasztása jegyében telt egy egész délután a Gyermekváros utcai tagintézményben.
A második emeleti konyhában gyümölcssaláta desszertek és italok készültek Kis-Pál Ilona tanárnő vezetésével, a harmadik emeleti konyhában pedig csalánfőzelék készítése zajlott Bársony Margit tanárnő irányításával. A kellemes, fokhagymás illat már a főzelék elkészítése közben többeket a konyhába vonzott.
Az egészséges finomságokat a kék szalonban a tálalás után kóstolhatták meg, illetve fogyaszthatták el a kollégium lakói.
Többen kíváncsian, ám némi előítélettel tekintgettek a csalánfőzelékre, ám az első falat után már jóízűen kanalazták a szúrós növényből készült ínyencséget. Nagy sikere volt a többféle gyümölcsből összeállított saláta desszerteknek és gyümölcsitalnak is.
B. M.