Egészségnap finomságokkal

Az egészséges táplálkozás, a különleges ételek készítése és fogyasztása jegyében telt egy egész délután a Gyermekváros utcai tagintézményben.

A második emeleti konyhában gyümölcssaláta desszertek és italok készültek Kis-Pál Ilona tanárnő vezetésével, a harmadik emeleti konyhában pedig csalánfőzelék készítése zajlott Bársony Margit tanárnő irányításával. A kellemes, fokhagymás illat már a főzelék elkészítése közben többeket a konyhába vonzott.

Az egészséges finomságokat a kék szalonban a tálalás után kóstolhatták meg, illetve fogyaszthatták el a kollégium lakói.

Többen kíváncsian, ám némi előítélettel tekintgettek a csalánfőzelékre, ám az első falat után már jóízűen kanalazták a szúrós növényből készült ínyencséget. Nagy sikere volt a többféle gyümölcsből összeállított saláta desszerteknek és gyümölcsitalnak is.

B. M.

Egészségnap finomságokkal

cs3
cs4
cs5
cs6
gys1
gys2
kí1
gys4
gys3
kí2
gys5
gys6
kí3
kí4
kí5
cs2
cs3 cs4 cs5 cs6 gys1 gys2 kí1 gys4 gys3 kí2 gys5 gys6 kí3 kí4 kí5 cs2
Previous Article
Next Article