Körbeutazták Európát

A Tiszaparti tagintézményben tavaly érettségiztek az Antal-lányok. Emese és Sára meghívásunkra visszalátogattak a kollégiumba, hogy előadást tartsanak a nyári utazásukról és az egyetemen szerzett eddigi tapasztalataikról.

A lányok tavasszal nyertek meg egy pályázatot, amelynek apropóján a nyáron vonaton és repülőgépen ingyenesen bejárhatták Európát. A DiscoverEU 2022 című pályázaton ingyenes InterRail utazási igazolványt nyertek, s arra biztatták a most végzősöket, hogy próbálják meg ők is ezt a lehetőséget kihasználni. Igaz, a szállást, étkezést és belépőjegyeket önerőből kellett biztosítaniuk, de egy utazás költségeinek legnagyobb tétele mégiscsak a repülő- és vonatjegy, amit ezen a pályázaton megnyertek. Jártak Cipruson, Olaszországban Pompeiben, Csehországban egy nemzeti parkban és Prágában, valamint Lengyelországban is. Mindent maguk szerveztek meg, mindenhová ketten mentek, nem zaklatták őket, nem lettek betegek, és sok-sok jó élménnyel gazdagabban tértek haza.

Azóta már egyetemisták Szegeden, mindketten gyógytornászok lesznek. Elmondták: a tantárgyak nehezek, sokat kell tanulniuk, de a kollégium vendégszobájában nyugodtan tudnak készülni. Hangsúlyozták: visszasírják a Tiszaparti kolit, ahol négy évig luxus körülmények között élhettek.

Marton Rita nevelőtanár

Previous Article
Next Article