Karácsony a templomban

A Tiszaparti tagintézmény és a Gyermekváros utcai tagintézmény közös karácsonyi ünnepséget tartott a szomszédos görögkatolikus templomban.

A műsorban vendégművészként fellépett Somogyi Anita énekművész, aki két Ave Maria dalt adott elő nagyon szépen. Zongorán kísérte Katona Attila orgonaművész.

Diákjaink közül Gyephár Adél és Szabó Rita verset szavalt, Merczel Nándor klarinéton játszott. A műsorvezető Apostol Anna volt. Fejes Edit tagintézmény-vezető nagyon megható, érzelmes beszéddel zárta műsort.

A gyertyafényes ünnepi vacsorát szépen feldíszített asztalok mellett fogyasztottuk el, miközben a kollégium zenekara modern karácsonyi dalokat játszott. Merczel Nándor, a zenekar egyik gitárosa az este során még egyszer szerepelt, mert a beszélgetős, teázós, kártyázós, majd táncolós programhoz Csizmadia Bencével válogatta össze a zenéket. A csoportok által elkészített rengeteg mézeskalács is ekkor fogyott el.

Fejes Edit a kimagasló közösségi tevékenységeket végző tanulók munkáját tagintézmény-vezetői dicséretekkel ismerte el.

Az ünnepváráshoz tartozott az ajtódísz-készítő verseny, amelyben Szatmári Boglárka, Márki Réka, Majzik Enikő és Szabó Sára jeleskedett.

A téli szünet előtt még egy meglepetésben volt részük kollégistáinknak. A Gyermekjóléti Szolgálat Bokor Alíz szociális munkás segítségével nemcsak mézeskalács, hanem kókuszgolyó készítéséhez való alapanyagokat is küldött, s mivel ezeket nem lehet megunni, így örömmel készítették és fogyasztották el kollégistáink az így készült finomságokat.

M. R.

Karácsony – Tiszapart

dav
sdr
dav
05
04
sdr
06
08
09
10
12
11
dav sdr dav 05 04 sdr 06 08 09 10 12 11
Previous Article
Next Article