Felszólaltak a diákparlamenten

A Szolnok Városi Tehetséggondozó Szakkollégium három küldöttet delegált a 2022 november 23-án tartott Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Diákparlamentbe melyet a Szolnoki Bartók Béla Alapfokú Művészetoktatási Intézményben rendeztek meg.

A Tiszaparti Tagintézményből Dankó Andor, a Bán útiból Csengeri Albert, és a Székhelyintézményből Tóth Ákos vett részt az eseményen. Őket kísérte el Hajdú Hajnalka bán úti kollégista. A három delegált több általunk összegyűjtött problémát érintett a kollégiumokkal kapcsolatban.

A 36 delegáltból 26 jelent meg. Négy napirendi pontot tárgyaltak, ezek közül az első Kocsis Petronella előadása volt arról, hogy miért jó a Nemzeti Ifjúsági Tanácsban részt venni.

Dankó Andor a sport- és szabadidős tevékenységek helyszíneinek kiépítését, vagy felújítását kezdeményezte. Csengeri Albert DÖK elnök az étkezéssel, annak minőségével, és növekvő árával foglalkozott és vázolta fel elképzeléseit. Tóth Ákos a kollégiumok modernizálásáért, az infrastruktúrájuk fejlesztéséért szólalt fel. Egy közös téma is megjelent mindhárom delegált mondandójában, ami a diákönkormányzat támogatását vette górcső alá és hangsúlyozta annak fontosságát a kollégiumokban szervezett programok színvonalasabbá tétele érdekében.

A parlament ülésén a legtöbb felszólaló kollégista és középiskolás volt.

Delegáltjaink jelöltették magukat az Országos Diákparlamentbe is, ahová a jelenlévő képviselők szavazása után, mindhárman bejutottak és így magasabb szinten is képviselhetik kollégiumaink érdekeit.

Dankó Andor a Tiszaparti Tagintézmény delegáltja, az Országos Diáktanácsba is jelöltette magát, mint a megye képviselője. Erről a résztvevők titkos szavazással döntöttek, amit szoros küzdelemben, a döntetlen eredmény miatti megismételt szavazás után sikeresen megnyert.

Gratulálunk, és sikeres felkészülést kívánunk kollégiumi delegáltjainknak, hogy eredményesen vigyék tovább a kollégisták javaslatait, ezzel segítve a kollégiumok működését, és az ott zajló diákéletet.

Barta Zoltán és Csengeri Albert

Previous Article
Next Article