Kutyabemutató a kollégiumban

Flasch Péterné- Zita szociálpedagógus és terápiás kutyafelvezető volt a vendégünk a Bán úti tagintézményben. Zita a Szantál névre hallgató mudival, egy ritka magyar pásztorkutyafajtával érkezett.

Megtudtuk, hogyan lett Szantálból terápiás kutya, milyen trükkökre képes, milyen feladatokba lehet bevonni, és mi a jutalma a jól elvégzett feladatok után.

A bemutató során kiderült a terápiás kutya egyik legfontosabb ismérve, hogy bármit lehet vele csinálni, soha sem mutat agressziót. Nem támadhat, nem védheti meg gazdáját.

A foglalkozáson tanulóink kipróbálták a bemutatott trükköket, élő akadálypályán vezették fel Szantált, és meg is jutalmazták. Folyamatosan kérdeztek saját kutyájuk nevelésével kapcsolatban is, melyeket Zita Szantál segítségével válaszolt meg.

A terápiás kutyákkal végzett rendszeres foglalkozások célja a tanulás segítésén túl a gyerekek önbizalmának erősítése, személyiségük fejlesztése, a koncentrációs idő növelése. Húszfős tanulócsoportunk örömmel vette a négylábú „angyal” látogatását, érdeklődéssel hallgatta a felvezető előadását, és szívesen bekapcsolódott a feladatok végrehajtásába.

N. J.

Previous Article
Next Article