Gyalogtúra a Tiszaligetben

Kissé borongós időben vágtunk neki gyalogtúránknak, melyet a Világ Gyalogló Nap alkalmából szerveztünk a kilencedik évfolyamos diákoknak, hogy a gyaloglást népszerűsítve, a friss levegőn, a természetben sétáljunk egy nagyot, és megismerkedjünk a szolnoki Tiszaliget nyújtotta lehetőségekkel.

Első állomásunk a város egyik legszebb helyszíne, a Tiszai Hajósok tere volt, ahol megcsodáltuk a zsinagóga impozáns épületét, valamint Varga Gábor „Kérészek Násztánca” című alkotását. A diákok megtudták mi az a tiszavirág, illetve mi a tiszavirágzás.

Átsétáltunk a Tiszavirág hídon, amely Közép-Európa leghosszabb gyaloghídja. A diákok megismerték a Tiszaliget történetét, melyet régebben Móricz-ligetnek hívtak. Nevét Tóth Mórról, egykori ügyészről kapta, az ő nevéhez fűződik az erdőtelepítés. Eleredt az eső, de folytattuk utunkat a Vízilabda Arénához. Itt elhangzott egy ismertető a nemzetközi szinten is komoly eredményeket elért vízilabda csapatról, amely 2017-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját, 2020-ban pedig a magyar bajnokságot.

Ezt követően a Debreceni Egyetem Szolnok Campusának épületéhez mentünk, ahol megtudták a diákok, milyen képzés folyik a campuson. Ez után a horgásztó melletti rekortán futópályához sétáltunk, amelyet a közelmúltban adtak át a futás kedvelőinek. Megtekintettük a kalandparkot is, amely izgalmas feladatokkal várja a fiatalokat. A Városi Sportcsarnok következett, ahol szó esett a nyolcszoros bajnok Olajbányász kosárlabda csapatról is. Néhány gyakorlat erejéig kipróbáltuk a street workout pályát, majd a tiszaligeti körgáton folytattuk utunkat.

A gyaloghídon átkelve, kellemesen elfáradva értünk vissza a kollégiumba, ahol a diákok a Tiszaliget- kvízt kitöltve számot adtak arról, milyen ismeretekre tettek szert a túra során.

Székely Irén

Previous Article
Next Article