Gundel-palacsinta volt a fénypont!

A Bán úti tagintézményben idén is megrendeztük a Hungarikumok elnevezésű rendezvényünket. Előzetes felkészülés után minden kollégiumi csoportból egy-egy háromfős csapat vett részt a versenyen. Minden csapat neve egy hungarikumot takart, melyeket a csapatok mutattak be, amelyek mindegyike hozott valamilyen hungarikumot a vetélkedőre.

Kiállítás is színesítette a délutánt. A matyó hímzéstől a beregi keresztszemesig, mindent láthattunk.

Sok érdekes, izgalmas feladatot kaptak a csapatok. Volt közöttük keresztrejtvény, receptek ismerete, találós kérdés, puzzle, doboz kirakó, vaktérkép. A megmérettetés során nem volt humorban sem hiány. A zsűri szorgalmasan pontozott, munkájában a DÖK is részt vett. A csapattagok a verseny közben libazsíros, lilahagymás, és szilvalekváros kenyeret kaptak nagy-nagy örömükre.

A helyezést elért csapatok oklevéllel, a résztvevők emléklappal gazdagodtak. Az első három helyezett díja szintén valamilyen hungarikum volt: dobostorta, Pick téliszalámi, macskanyelv.

A nap fénypontjaként a vetélkedő végén a résztvevők Gundel-palacsintát kóstolhattak meg tejszínhabbal, amit a főzőklub lelkes diákjai készítettek el, és szolgáltak fel nekik. Reméljük, jövőre is ilyen jó hangulatú, színvonalas versenyen vehetünk részt!

Szalkó Ildikó Melánia

Hungarikum vetélkedő

0115
0113
0118
0114
0112
0115 0113 0118 0114 0112
Previous Article
Next Article