Tavaszi életmód hét a Bán úton

Sport, játék, konfliktuskezelés önvédelemmel, mentőállomás-látogatás, egészséges ételek bemutatója színesítette a tavaszi életmód heti programjaink sorát.

A Mentők Napja alkalmából felkerestük a szolnoki mentőállomást. Kollégistáinkat Király Zoltán mentőápoló kalauzolta el a mentés mindennapjaiba. Körbejártuk a mentésirányítás központját, ismerkedtünk a rohamkocsi életmentő berendezéseivel, és azokkal a hangjelzésekkel, amelyek a riasztás különböző fokozatait jelzik. A diákok érdeklődve hallgatták a különböző eszközök életmentő szerepéről szóló tájékoztatást.

Az életmód hét mozgalmas feladatokkal folytatódott. A tanár-diák floorball meccs az őszi eredménnyel ellentétben a diákok fölényes győzelmével zárult. A kosárra dobó verseny páros résztvevői összehangolt játékkal gyűjtötték a pontokat. A Game of Wolves Systema egyesület jóvoltából pedig az önvédelem alapjaival ismerkedtek a diákjaink. Különböző elhárítási technikákat is tanultak a konfliktusok kivédésére.

A biliárd délután izgalmasra sikeredett. Átalakította a tanév elején létrehozott tabellán a rangsort. A verseny után a főző klubban sárgarépa torta, avokádós magvas kenyér és zöldségfasírt várta a diákokat a klub lelkes tagjai munkájának köszönhetően. A legtisztább szobák újabb Arany-seprű díjjal lettek gazdagabbak, és gyümölcstortát kaptak jutalmul. Akik alul maradtak a versenyben, azoknak a szemetes zsák, a Retek-díj és a kollégium körüli takarítás lehetősége maradt.

Tóthné Németh Ildikó


Tavaszi életmód hét – Bán út

y8
y9
y4
y3
életmód hét
y2
y5
y6
y1
y8 y9 y4 y3 életmód hét y2 y5 y6 y1
Previous Article
Next Article