Tapintani lehetett a boldogságot!

Az Arany János Tehetséggondozó Programban 15 évvel ezelőtt végzett diákok találkoztak a Gyermekváros utcai tagintézményben. Igen, már 15 éve érettségiztek! Harmincan kezdtek 2003-ban, és 25-en végeztek 2008-ban. Két fő kivételével a felsőoktatásban tanultak tovább, 90 százalékuknak meg is lett a diplomája. Komáromi Erika augusztus közepére szervezte meg a találkozót, hárman külföldről csak emiatt jöttek haza és a többiek is távol élnek Szolnoktól. A találkozón részt vevő 13 főnek 16 gyermeke van, mindenki párkapcsolatban él, és mindenkinek van munkája.

A találkozó délutánján szinte tapintani lehetett a boldogságot és a szeretetet a kollégiumban. Ahogyan érkeztek, úgy ugrottak egymás nyakába, rögtön előkerültek a régi történetek. Néhány perc múlva már el is tűntek az épületben, mert kíváncsiak voltak a régi szobáikra, a tanulószobákra, a többi helyiségre. Sok mindent felidéztek, ami abban az öt évben történt velük. A programhétvégék közül a legelső nyíregyházi jutott az eszükbe azonnal, mert ott nagyon-nagyon fáztak. Amikor sorban elmondták életük történetét, mindenki büszkén mesélt a gyerekeiről, a családjáról, a munkájáról.

A kollégium után az iskolában folytatódott az emlékezés. Megfogadták, hogy ezen túl sűrűbben találkoznak majd. Úgy legyen! Akik nálunk jártak: Horváth István, Gazsó Péter, Ecsegi Ádám, Szőllősi Adrienn, Medgyes Marinetta, Komáromi Erika, Veres Ágnes, Berta Andrea, Buczkó Anikó, Kenyeres Zsófia, Béres Nikolett, Makai Nikolett, Szabó Enikő.

Marton Rita, csoportvezető nevelőtanár

AJTP évfolyam találkozó 2003-2008

AJTP 2003-2008
0c
0d
0b
AJTP 2003-2008 0c 0d 0b
Previous Article
Next Article