Városnézés, játékos ismerkedés

Augusztus végén 46 kilencedikes tanuló költözött be a Gyermekváros utcai tagintézménybe, akik a szolnoki Széchenyi, Tiszaparti, Varga Katalin és Verseghy gimnázium tanulói.

Amikor megérkeztünk, a tanárok és a diákönkormányzatos (DÖK- ös) kollégisták segítettek megtalálni a szobánkat, majd egy tájékoztató és tűzvédelmi oktatás következett. A szüleink távozása után a DÖK- ösök játékos foglalkozást tartottak nekünk, hogy minél jobban megismerjük egymást.

Vacsora után sétálni indultunk, hogy megismerjük a várost. Kis Krisztián Bálint tanár úrtól sok érdekeset hallottunk. Másnap délelőtt a NEFAG Zrt. parkerdejébe mentünk, ahol csoportos játékok, és erdei séta várt ránk. Délután ismét városnézés volt a program, ahol Szolnok belvárosáról újabb információkat szereztünk.

Időközben beköltöztek a felsőbb évesek is, velük együtt a tagintézmény évnyitójára indultunk, ahol bemutatkoztak a nevelőtanárok. Elmondták, hogy milyen tantárgyak tanulásában tudnak segíteni, és milyen szabadidős foglalkozásokat tartanak majd. Szeptember elsejét így már nyugodtabban vártuk, mert új „lakóhelyünket”, a kollégiumot kezdtük megismerni. Innen kezdve már csak a tanulásra kell koncentrálni!

Eszenyi Réka Csenge


Previous Article
Next Article