Egy különleges életút

A Gyermekváros utcai tagintézményben láttuk vendégül Dietz Gusztávot, aki egy lebilincselő, érzelmes, és nem utolsó sorban humorral átszőtt előadást tartott fiataljainknak életútjáról.

Az előadás fókuszában Dietz Gusztáv a kábítószer függésének állomásait, a megélt mélypontokat és a felépülése tapasztalatait osztotta meg a hallgatósággal. A fiatalok figyelmét végig fenntartotta. Előadása végén igazi diskurzus alakult ki közte és a kollégisták között. A párbeszéd során Gusztáv az empátia és a megértés kialakítására törekedett a fiatalokkal, ami különösen fontos egy ilyen nehéz téma feldolgozásánál.

Az előadás érzelmi hatása a diákokra szemmel látható volt. Az előadó nem csak a függőség problémájára koncentrált, hanem azok elkerülésére vonatkozó alternatívákra is kitért. Az egészséges és konstruktív életvitel fontosságára, valamint a pozitív időtöltés és a támogató közösség szerepére is felhívta a figyelmet. Dietz Gusztáv a legnagyobb mélységek megtapasztalása után ma már egy boldog és példaértékű életet él, ami tanúbizonyságul szolgál diákjaink számára is. Hálásan köszönjük, hogy eljött hozzánk! További életútjához sok sikert és boldogságot kívánunk!

Dr. Mészárosné Parádi Tünde


Previous Article
Next Article