Szavalóverseny tizedszer

A Gyermekváros utcai tagintézményben szerveztük meg a jubileumi, tizedik kollégiumi szavalóversenyt. A program előtt ünnepi meglepetésműsorral kedveskedtünk szavalóinknak és a közönségnek.

Hagyományosan, idén is a magyar kultúra napjához kötődően hirdettük meg a kollégista diákok részére a vers- és prózamondó versenyt. A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát, amely költemény azóta nemzeti himnuszunkká vált. A magyar kultúra napján minden magyar nyelven értéket alkotó művész és előadó előtt tisztelgünk, ahogyan gyönyörű közös kincsünk, magyar anyanyelvünk előtt is.

A zsűri tagjai voltak: a Székhelyintézményből Farkas Rózsa tanárnő, a Bán úti tagintézményből Karakas Zoltánné tanárnő, a Gyermekváros úti tagintézményből Bársony Margit tanárnő, a zsűri elnöke Kis Krisztián Bálint tanár.

Az ünnepi műsor előadói voltak:

Nagyhajú Szervác 9. évfolyamos tanuló zongorán Bach és E. Grieg műveket adott elő, majd a zsűri elnöke kedves szavakkal és verssel köszöntötte a közönséget. Végül (a Petőfi Sándor életműdíjas) Földes László – Hobo – dalát Fürst-Hidvégi Tibor tolmácsolásában hallhatta a közönség.

A szavalóversenyen 16 tanuló indult. Nagy élményt jelentettek a hallott versek. A közönség lelkes tapssal fejezte ki tetszését minden szavalat után. Ismert magyar költők művei mellett Nagy Kata Kincső saját versét szavalta, Suki Ottó Kristóf pedig – nagy sikerrel – édesanyja költeményét. A rendezvényről a Szolnok Városi Televízió az Aktuális című műsorában is tudósított.

Helyezettek:

1. Sasvári István (Gyermekváros utcai tagintézmény); 2. Czakó Emese (Gyermekváros utcai tagintézmény); 3. Hajdú Hajnalka (Bán úti tagintézmény). A zsűri Különdíjas előadói: Suki Ottó Kristóf, Nagy Kata Kincső, Szabados Eszter, Mátó Regina Lea (valamennyien a Gyermekváros utcai tagintézmény kollégistái).

A helyezettek és a különdíjas tanulók oklevelet és könyvjutalmat kaptak. A zsűri elnöke minden szavalónak elismerő oklevéllel köszönte meg a színvonalas teljesítményét.

BársonyMargit

Fotók: Botos Andrea, SzolnokTV

https://www.szolnoktv.hu/musorok/aktualis/aktualis-2024-02-09


Szavalóverseny tizedszer

17
13
15
szavaló verseny
12
08
09
10
16
04
03
01
06
07
05
11
02
17 13 15 szavaló verseny 12 08 09 10 16 04 03 01 06 07 05 11 02
Previous Article
Next Article