„Ismerd meg Szolnokot!”

A Gyermekváros utcai tagintézmény lakóinak gyalogos városnéző sétát szervezett Kis Krisztián Bálint kollégiumi tanár, amelyen a tiszavirág és egyéb szolnoki értékek nyomában is jártunk.

Az első megállónk az Aba-Novák Kulturális Központ és az Agora épülete között volt. Tanár úr ismertette a kulturális központ történetét, és a benne található szabadidős lehetőségeket, majd az Agora épületéről és programjairól beszélt. Ezt követően a Damjanich János Múzeumnál mesélt nekünk a vármegye és Szolnok értékeiről, illetve a múzeumról

A Verseghy Ferenc Könyvtárnál is megálltunk, ahol a történetének ismertetése mellett figyelmünkbe ajánlotta a majd félmilliós könyvgyűjteményt, ezen belül pedig az ifjúsági részleget. Ezután utunk a Szigligeti Színházhoz vezetett. Itt is rengeteg érdekességet tudhattunk meg. Utolsó megállónk a Tiszavirág híd volt. Tanár úr mesélt nekünk a Tisza virágzásáról, és magáról a tiszavirágról, amit elég érdekesnek találtunk. Még egy általa írt mesét is előadott nekünk.

Ezzel lett vége a gyalogos túránknak, ami nem csak tanulságos, de élvezetes is volt. Köszönjük az élményt Kis Krisztián Bálint tanár úrnak!

Tóth Tímea Julianna

Previous Article
Next Article