Vendég előadók a kollégiumban

A Gyermekváros utcai tagintézményben sok gondot fordítunk az élményszerű csoportfoglalkozásokra, hogy diákjaink olyan színvonalas előadásokat hallhassanak, amihez az iskolájukban hozzászoktak. A csoportfoglalkozások témaköreit a kollégiumi nevelés országos alapprogramja határozza meg.

A gazdasági és pénzügyi nevelés témaköréhez, a „Pénz7” pénzügyi és vállalkozói témahét kapcsán Csinger Csaba pénzügyi tanácsadó volt a vendégünk. Tudatos pénzügyekkel foglalkoztunk ezen a délutánon. Főleg a végzősök számára volt érdekes a téma, mivel hamarosan saját keresettel rendelkeznek.

A családi életre nevelés témakörnél két tematikus csoportfoglalkozást is tartott Lipták Ágnes védőnő a szeretet, szerelem témakörben. Az első foglalkozáson a párkapcsolatok kialakulásáról, serdülőkori funkciókról és a testiség bevezetése a szerelmi életbe témáról beszélgetett a diákokkal. A második alkalommal a fogamzásról, illetve a fogamzásgátlásról szólt a tájékoztató, bemutatva a fogamzásgátló eszközöket is. A szakember közvetlen, nyílt stílusa lenyűgözte a tanulókat.

A nemzeti öntudat, hazafias nevelés témakörébe tartozott Kis Krisztián Bálint történész előadása, amelyben Szolnok város címerbe sűrített történetéről szólt. A „Pelikán a pajzson” című előadásban humoros epizódokkal átszőtt képes várostörténet hangzott el. A „külsős” szakemberek előadásai nagyobb odafigyelést igényelnek tanulóinktól, de jobban rögzülnek is az információk.

Marton Rita

Previous Article
Next Article

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük