Állatotthonban jártunk

Egy esős-napsütéses keddi napon látogatást tettünk a Szolnok Városi Állatotthonban, és betekintést nyertünk működésébe.

Próbáltunk segíteni a tőlünk telhető módon: kutyaeledelt, takarókat és játékokat gyűjtöttünk, melyet örömmel fogadtak. Az egyik dolgozó végigkísért minket a telephelyen, közben sok hasznos és érdekes információt tudtunk meg tőle. Például: milyen összegeket igényel a kutyák alapvető gondozása. Meglepő hír volt számunkra, hogy az adományokat leginkább az ebek sürgős ellátására, műtétekre és gyógyszerekre fordítják. Sajnos ezekre egyre nagyobb szükség van, ezért akár pénzbeli adományokkal is lehet őket segíteni.

Szívszorító volt számunkra, hogy az otthoni kedvencek kényelméhez képest a kutyák itt kennelekben élnek, sokuknak ez a hely lett a menedék a kegyetlen bánásmód ellen, amit korábbi gazdáiknál átéltek. Egyre csak érkeznek az újabb lakók, örökbefogadás pedig ritkán adódik. Néhány adat, amelyre büszke az állatotthon: két állatorvossal is van szerződésük, közel 100 kutyát gondoznak, 2020 óta egy altatásra sem került sor a bent lakók közül, illetve most bővült a gondozói csapatuk, bár így is szükségük lenne még segítségre.

Amit mi, diákok a tudatos állattartáson kívül megtehetünk, hogy önkéntes közösségi szolgálat keretében is segítséget nyújtunk. Folyamatosan várják a jelentkezőket. A honlapukon feltüntetett elérhetőségek valamelyikén keressétek őket.

Látogatásunkkal mi is igyekeztünk a kutyáknak egy kis plusz szeretetadagot adni. Szeretnénk megköszönni kísérőtanárainknak és természetesen az állatotthonnak ezt a meghatározó élményt!

Állatotthonban jártunk

sdr
k2
dav
k5
k3
k10
sdr k2 dav k5 k3 k10
Previous Article
Next Article