Szolnoki séta a belvárosban

Városnézésre nyílt lehetőségünk a Gyermekváros utcai tagintézményben. Kis Krisztián Bálint kollégiumi tanár- idegenvezető szervezte a programot.

Esőben indultunk, de mire beértünk a városba, kisütött a nap. A vásárcsarnoktól haladtunk a Baross utca irányába. Utunk során néhány híres szolnoki személyről hallottunk ismertetőt. Például Szurmay Ernőről, a közgazdasági szakközépiskola, majd a Verseghy Ferenc könyvtár volt igazgatójáról, és Tóth Tihamér veszprémi püspökről. Megismertük a Hild tér történetét, láttuk az egykori pártházat, a régi posta épületét és még számos érdekes helyszínt.

Számomra legérdekesebb volt a második világháborús emlékmű és a 68-as Jász-kun gyalogezred emlékműve. A történelmi múltjuk és az emberi sorsok, tragédiák ábrázolása, valamint tanár úr történetei nagy hatással voltak rám. A városnéző kirándulást minden résztvevő élvezte, mert kiszakadtunk általa a rutinosan ismétlődő hétköznapokból. Köszönjük tanár úrnak a vezetést, és reméljük, lesz még lehetőségünk máskor is vele tartani.


Previous Article
Next Article