Programzáró tanulói előadásokkal

Szakmai beszámolóval, tanulói kiselőadásokkal zárult a Szolnok Városi Tehetséggondozó Szakkollégium Gyermekváros Utcai Tagintézményében a Nemzeti Tehetség Program által támogatott „Szolnok város környezeti állapotának komplex felmérése II. – Tehetségközelben” címet viselő projekt.

Dr. Hajdúné Kovács Tünde pedagógiai igazgató helyettes köszöntője után Szabó László Zoltán programvezető tanár ismertette a diákok és tanárok környezet- és természetvédő szemléletét formáló kétéves munka célkitűzéseit és eredményeit. A környezeti nevelés célja nemcsak egy tananyaghoz kapcsolódó ismeretek átadása, hanem olyan képességek kialakítása, amelyek során a tanulók szembesülnek a környezeti kérdésekkel, problémákkal – hangsúlyozta. Az előző tanévben az innovatív tanulási környezet kialakítása és komplex tehetségsegítő program megvalósítása volt a célunk, a most záruló tanévben pedig folytattuk a környezetünk természeti értékeinek feltárását – hangsúlyozta.

A végzett munkát szemléltetve a programban résztvevő tanulók kiselőadásokat tartottak a Közép-tiszai Tájvédelmi Körzetről, a molnárfecske fészkelőállomány természetvédelmi vonatkozásairól és a madárbarát kert ökológiai szerepéről.

A madártani, és faunisztikai megfigyelésekkel, felmérésekkel telitűzdelt terepgyakorlatok, szakmai kirándulások, meghívott természetvédelmi szakemberek és kiállítások szervezése mellett Szolnok város környezeti állapotát tanulmányokkal bemutató kiadvány is készült a projektzáró rendezvényre.

Kép- szöveg: Cs. J.

Programzáró tanulói előadásokkal

09
06
12
05
03
07
02
09 06 12 05 03 07 02
Previous Article
Next Article