Tehetséggondozás és környezeti nevelés

A Magyar Tehetséggondozó Társaság (MTT) megalakulásának 35. évfordulója alkalmából rendezett jubileumi konferencia helyszíne volt szeptember 20-21-én a Pécsi Tudományegyetem.

A konferencia második napján a Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskola Gimnázium és Óvoda – Babits Mihály Gimnáziuma adott otthont a szekcióüléseknek. A kémia és környezetvédelmi szekció egyik meghívott előadója Szabó László Zoltán földrajz- ökológia szakos középiskolai tanár, a Szolnok Városi Tehetséggondozó Szakkollégium nevelőtanára volt, aki „Projekt módszerek alkalmazása a környezeti nevelésben a kollégiumi foglalkozásokon” címmel tartott PPT-vel kísért előadást. Ismertette az elmúlt években nyertes természettudományos tehetséggondozó tevékenységeket, illetve a szakköri és tehetséggondozó foglalkozásokon alkalmazott projektmódszereket, a terepkutatások eredményeit a Szolnok város környezeti állapotának komplex felmérése I-II. projektekhez kapcsolódóan is.

Az elmúlt tanévben a Kémia és Környezetvédelmi Tehetségsegítő Tanács (KKTT) partneriskolájaként „Környezetet veszélyeztető tényezők megfigyelése, elemzése” címet viselő projekthez is csatlakozott az intézmény. Szabó László Zoltán a tevékenységet bemutató kiadványban az elvégzett munkát és a környezeti neveléssel kapcsolatos irányelveket részletesen ismertette.

Az előadó a projektekben és a foglalkozásokon közreműködő lelkes tanulók munkáját a konferencián is megköszönte, akik révén fontos célként valósul meg a fiatal nemzedék körében a pozitív környezetszemlélet és természetszeretet kialakulása, és természetessé válása.

CS.J

Previous Article
Next Article