Felázott talajon futottunk!

Többnapos esőzés utáni mély, felázott erdei talajon a Városi Kollégium Diákszövetsége – Spuri Baráti Társasága (SBT) tagjai közül heten összesen 38,5 km-t futottunk a szolnoki Széchenyi Parkerdőben megrendezett VI. Erdők Hete Erdei Futóversenyen.

Egyhónapos, de intenzív edzésekkel – szeptember elején a kánikula ihlette saját ötletű duatlonnal: futás és csobbanás-úszás a Tiszában – készültünk a terepfutásra. A rövid felkészülési időszak miatt csupán a kétkörös 5,5 km-es távot választottuk, egyfajta időmérő edzésnek szántuk, és kellemes komfortérzetben telt a verseny. A felhős, borongós idő sem szegte kedvünket, hiszen az esőfelhők ezen a délelőttön másfelé vették az irányt.

Ezúttal kisebb esélyünk volt felállni eredményhirdetéskor a dobogóra (nem is sikerült), mivel – szomorúságunkra – a versenyszervezők törölték a korcsoportos kategóriákat. Ez azt jelentette, hogy az ifjúsági korú futókat együtt értékelték a sok éve futó rutinosabb, profi felnőtt és senior korú hosszútávfutókkal. Így az első három hely egyikét sem sikerült ezúttal megszerezni. Ettől függetlenül jó tapasztalatokkal szolgált a verseny, felmérhettük az erőnlétünket a sportolók számára is nagy megpróbáltatással járó, hosszú, forró nyár után. 

Az SBT-ből futottak: Takács Árpád Tas, Mészáros Bence, Katona Bence Patrik, Balogh Tibor Ádám, Kelemen László, Kiszelák József, Csirke József.

Cs. J.

Felázott talajon futottunk!

ax1
ax
ax2
ax1 ax ax2
Previous Article
Next Article