„Megértő gólyaszülőre leltem!”

Amikor megtudtam, hogy kollégista leszek, és felvettek a Szolnok Városi Tehetséggondozó Szakkollégium Székhelyintézményébe, aggódni kezdtem, milyen lesz otthonról elszakadni, megszokni az új helyet.

Már az első héten sikerült barátokat szereznem, azonban a gólyaavatóra készülve, ismét vegyes érzések kavarogtak bennem. Bizonytalan voltam a tánc sikere miatt, de örömmel vágtam bele. Sokat gyakoroltunk, amit fárasztónak találtam, miközben napról napra fejlődtünk. Olyan feladatnak tekintettük, amit vállalnunk kellett, mert mi vagyunk most a legfiatalabbak. Jó hangulatban teltek a próbák, bár néha előfordult némi feszültség is. A mentorok ezt általában humorral csillapították, így mi is megnyugodtunk.

A gólyaavatóra választani kellett minden kilencedikesnek egy gólyaszülőt. Jól döntöttem, mert az enyém nagyon kedvesnek és megértőnek bizonyult. Összességében pozitív élményekkel gazdagodtam ebben az időszakban.

Az avató szórakoztató volt, sokat nevettünk. A csapatunk, a Táncos lábú párducok szerintem valóban jól táncolt, de a többiekre sem lehet panasz, ügyesen felkészült mindenki. A feladatok megoldásához azzal járultam hozzá, hogy egyik bekötött szemű társamat a lufikra taposás közben a hangommal irányítottam. Leginkább az a feladat tetszett, amikor a vizet kellett átönteni a hátunk mögött ülőnek. Ezen kívül például rizst kellett számolni, magasra lógatott kakaót inni, lufikat borotválni, kéz nélkül átöltözni, bekötött szemmel lekvárt etetni a társammal. Plusz pontért lehetett takarítani, ebben mi mindig lelkesen benne voltunk.  A legendás utolsó feladat a „mindennel” teli lavór megtartása volt a hátunkon fekve, égnek álló lábakkal. Ezt valahogy egyik csapatnak sem sikerült megúszni. A gólyaeskü tréfásra sikeredett. Megfogadtuk például, hogy a felsőbb éveseket mindig ellátjuk élelemmel, és nem „gyújtjuk fel” a mikrohullámú sütőt. Miközben a zsűri tanácskozott, mi jól elfoglaltuk magunkat bohóckodással. A főszerepben borotvahab, liszt, lekvár, tojás és egyebek voltak.

Annak ellenére, hogy a csapatunk lett az utolsó, úgy érzem, mi éreztük magunkat a legjobban. Hiányozni fog ez az időszak. A próbák és az avatás segítettek közösséggé kovácsolni minket.

Zöld Laura

„Megértő gólyaszülőre leltem!”

Gólyaavató.4
Gólyaavató.5
Gólyaavató.6
Gólyaavató.7
Gólyaavató.2
Gólyaavató.1
Gólyaavató.9
Gólyaavató.8
Gólyaavató.4 Gólyaavató.5 Gólyaavató.6 Gólyaavató.7 Gólyaavató.2 Gólyaavató.1 Gólyaavató.9 Gólyaavató.8
Previous Article