Fókuszban az állatvédelem

Az állatvédelmi témahéthez kapcsolódva a Bán úti tagintézmény tanulói látogatást tettek a Szolnok Városi Állatotthon Alapítványnál.

A látogatást előre megterveztük, így sok diák szabaddá tette magát erre az alkalomra. A tanulók többségének otthon is van állata, így átérezték a szerencsétlen sorsú négylábúak helyzetét. A menhely sajnos teltházzal üzemel. Folyamatosan érkeznek a valami oknál fogva megunt, kidobott kutyák. Ez a menhely csak kutyákat tud fogadni. Természetesen nem érkeztünk üres kézzel. Takarókkal, élelemmel járultunk hozzá az állatok ellátásához, helyzetük javításához. Egy jó hangulatú, tanulságos látogatást tettünk a menhelyen, ahol a gyerekek is jól érezték magukat.

Az állatvédelmi témahét programjainak részét képezte Nagy Róbert nevelőtanár „Gondolkodnak-e az állatok? Mennyire intelligensek? Van-e kultúrájuk?” gondolatkörre felépített előadása. Ebben érintette az állati intelligenciával kapcsolatos régebbi nézeteket, valamint a legújabb kutatásokat, kísérleteket. Szó esett a csimpánzok beszédre, illetve jelnyelvre tanításától az önálló problémamegoldásra képes varjakon keresztül, a csoportban élő emberszabásúak kultúrájáig. Az előadást PPT bemutató és dokumentumfilmek gazdagították.

A témahéthez tartozott a tanulókhoz, tanárokhoz intézett felhívás is, amelyben arra kértük őket, kedvenc háziállataikról készítsenek képeket. Az összegyűjtött képekből a kollégium földszintjén kiállítást rendeztünk, ami nagy sikert aratott mind a gyerekek, mind a tanárok körében.

Karakas Zoltánné

Fókuszban az állatvédelem

03
05
02
04
06
01
07
03 05 02 04 06 01 07
Previous Article
Next Article