Gasztrokaland csirkepaprikással

A kollégiumi életnek megvan a maga varázsa: egyszerre szól a barátságról, az összetartásról, és a közös élményekről. És mi lehetne jobb közös élmény, mint amikor a diákok közösen készítik el a vacsorát, és jóízűen, beszélgetve fogyasztják el?

A Székhelyintézményben működő „Te csak játssz!” csoport tagjai egy este társasjátékozás közben megéheztek, és felmerült az ötlet, hogy milyen jó is lenne egy finom csirkepaprikás nokedlivel és tejfölös uborkasalátával. A gondolatot tett követte! Moldvai Éva tanárnő beszerzett minden alapanyagot. A paradicsomot és a paprikát a kollégiumi magaságyásból. A teakonyha tűzhelyén hamarosan rotyogott a paprikás, készült a nokedli és a saláta. Lázók István és Kovács Patrik vezető séfek szakszerű irányításával mindenki sürgött-forgott, közben jókedvű beszélgetések, nevetés és finom illatok töltötték meg a folyosót is.

A csirkepaprikás elkészítése nemcsak arról szólt, hogy finom étel került az asztalra, hanem a közösség erejéről is. Mikor a tányérokra került az étel, a résztvevők elégedetten ültek le. A jóízű falatozás azzal a jó érzéssel társult, hogy a kollégium nemcsak lakóhely, hanem második otthon is. A csirkepaprikás igazi titka nem a receptben rejlik, hanem az élményben, hogy együtt, barátokként szinte nincs lehetetlen.

Farkas Rózsa

Previous Article
Next Article

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük