Kedvenc városom, Szolnok

Idén is megrendezte a Verseghy Ferenc Megyei Könyvtár és Szolnok város önkormányzata a már nyolcéves múltra visszatekintő „Kedvenc városom, Szolnok” című megyei várostörténeti versenyt.

Tagintézményünk eredményes múltra tekinthet vissza a versenyben, hiszen 2019-ben első, 2021-ben pedig második helyezést értünk el, így reménykedhettünk idén is a jó szereplésben. Két, 5-5 fős csapattal is regisztráltunk a versenyre, amelynek 1. és 2. fordulója egy izgalmas, GPS-alapú megmérettetésben zajlott le. A megadott koordináták alapján kellett a diákoknak megtalálniuk a megjelölt helyet, szobrot, épületet, ahol 2-2 kérdésre kellett választ adni.

Az online fordulókat egy kreatív előzetes feladat követte, amelyben mindkét csapatnak hivatalos javaslatot kellett tennie a Szolnoki Értéktárba való felvételre. A „Kinderstadt1” csapat a szolnoki patikák eszmei örökségét, míg a „Kinderstadt2” csapat a Varga Katalin Gimnázium épületét javasolta felvételre. Olyan színvonalas munkát tettek le az asztalra, hogy a verseny zsűrijétől „tökéletes” értékelést kaptak.

Az előzetes fordulók után rendezték meg a verseny szóbeli döntőjét a Verseghy Ferenc Megyei Könyvtárban. A döntőben a versenyre jelentkezett 21 csapatból öt képviselhette iskoláját. A döntő 30 kérdésből állt, amelyek átfogták Szolnok történelmét az Árpád-kortól a 20. századig. Nagy csata után, amelyben mindkét csapatunk tisztes helytállást tanúsított, a verseny zsűrije – Bojtos Gábor levéltáros-történész, Demeter Éva a TiszapArt Mozi igazgató-helyettese és dr. Horváth László múzeumigazgató – a leadott válaszok alapján eredményt hirdetett.

Az SZSZC Petőfi Sándor Technikum és Szakképző Iskola, valamint az SZSZC Baross Gábor Műszaki Technikum és Szakképző Iskola után harmadik helyezett lett a „Kinderstadt2” csapatunk.

Tagjai: Horváth Attila Krisztián, Kelemen László, Suki Ottó Kristóf, Szabó Imre Máté, Takács Árpád Tas. Ötödik helyezést ért el a „Kinderstadt1” csapatunk.

Tagjai: Antal Izabella, Farkas Milán, Huszti Henriett, Nagy Attila, Nagy Edina.

Nagy gratuláció illeti meg mindkét csapatunkat az eredményes és szép versenyzésért!

Raskó Gábor felkészítő tanár


Kedvenc városom, Szolnok

verseny
kv8
kv7
kv5
kv3
kv4
kv2
verseny kv8 kv7 kv5 kv3 kv4 kv2
Previous Article
Next Article