Szakterületük kiválóságai

A Gyermekváros utcai tagintézmény két nevelőtanára, Berta Tamás és Raskó Gábor érdekfeszítő szakterületek kiváló tudorai. A napi munkájukon túl, városi ismeretterjesztő előadások megtartásával is jeleskedtek a közelmúltban.

Berta Tamást, aki szenvedélyes vadász, a Jászalsószentgyörgyi Helytörténeti és Hagyományőrző Egyesület hívta meg egy előadásra. Kollégánk szeretett fegyvertípusa az elöltöltős. E fegyverek történelméről értekezett hallgatóságának. Részlet a „Redemptio” című honismereti lap tudósításából: „Az érdeklődőket látványosan berendezett helyszínnel fogadta az előadó. A míves fegyvereken, kikészített bőrökön, autentikus öltözeteken túl saját festménye is bemutatásra került. Pedagógushoz méltó módon ismereteit élményszerűen, kiváló retorikával, laikusok számára is érthetően osztotta meg.”

A Gyermekváros utcai tagintézmény másik nevelőtanára, a történész végzettségű Raskó Gábor a szolnoki Verseghy Ferenc Könyvtár Helyismereti Gyűjteményének klubfoglalkozásán tartott előadást. Az idén 10 éves „Szolnoki kalendárium” a történész nevelőtanár előadásával mutatta be a szolnoki vár török hódoltság korabeli történelmét, részletesen a katonaság feladatait és a lakossággal való viszonyát. A téma iránt szép számú érdeklődő gyűlt össze s az előadás több kérdést is felvetett. Ezekre az előadó életszerű példákkal válaszolt. Sajnos a könyvtár bezárása miatt nem lehetett hosszasabban beszélgetni, pedig igény lett volna rá. Gratulálunk a kollégáink sikereihez!

Marton Rita

Fotók: Verseghy Ferenc Könyvtár

Szakterületük kiválóságai

w6
w2
w8
w5
klub
w3
w7
w1
w6 w2 w8 w5 klub w3 w7 w1
Previous Article
Next Article