Testépítés a konditeremben

A Gyermekváros utcai tagintézményben a kollégistáknak lehetőségük van testépítésre is. A negyedik emeleten két konditerem is található különböző gépekkel és súlyokkal, ahol hétfőtől csütörtökig minden este lehet edzeni.

A testépítés célja az izomtömeg növelése különféle gyakorlatokkal, elsősorban súlyzós edzéssel, de lehet saját testsúlyos edzéssel is. Általában ez összefügg az egészséges életmóddal. Mielőtt a kollégiumba kerültem, már gondoltam rá, hogy testépítéssel foglalkozzam, mert nagyon vékony voltam. Ma már fontos szerepet tölt be életemben a testépítés, szinte a napi rutinom részévé vált. Az edzés boldoggá tesz, egyre izmosabb vagyok. Kollégistaként kezdtem el edzeni. Ebben többen támogatnak, van egy kondis csapatunk, akikkel segítjük egymást az edzések során. Mindig figyelünk a balesetek elkerülésére, és tanulunk is egymástól.

A súlyzós edzés fokozatosan növekvő terhelésű edzésből áll. A testépítők céltudatosan edzik az egyes izomcsoportjaikat, hogy ott megfelelő izomnövekedést érjenek el, tehát nem a minél nagyobb súly megmozgatása a lényeg, hanem az izom terhelése. A megfelelő táplálkozás a testépítés egyik alapja. Szem előtt kell tartanunk a napi fehérjebevitelt az izmosodás érdekében. Egyes testépítőknek a tömegelés a célja, ezért ők speciális étrendet követnek, vagyis egy átlagemberhez képest nagyobb kalória mennyiséget fogyasztanak. Én is ezt teszem. Szálkásítás esetén ellenben kalóriadeficitre és nagy mennyiségű fehérjére van szükség.

Ajánlom mindenkinek ezt a sportot, aki szeretne nemcsak testileg, hanem lelkileg is stabilabb lenni, kiegyensúlyozottabbá válni.

Balogh Tibor Ádám

Testépítés a konditeremben

dav
testépítés
t5
t1
t4
dav testépítés t5 t1 t4
Previous Article
Next Article