Bizonyították, hogy életrevalók!

A Gyermekváros utcai tagintézmény két csapata az első, illetve hetedik helyen végzett az egri vállalkozói versenyen.

Sokszor panaszkodnak arra diákjaink, hogy az iskola nem az életre tanít. Nagyon nem igaz ez az állítás az idén 14. alkalommal Egerben megrendezett kétnapos vállalkozói versenyre, amelyen az Arany János tehetséggondozó középiskolák négyfős csapatai mérték össze tudásukat, az ország különböző részéből érkezve. A vállalkozások és a piaci viszonyok világát imitálva versenyeztek a résztvevők, és minden csapat egy-egy cégként vett részt a verseny piacán.

A sikeres szerepléshez kellett a jó teammunka, a saját és a többi csapat várható teljesítményének, a piaci árak változásának reális felmérése, a kreativitás, a leleményesség. A kellő számú megrendelés, a minőségi termelés, a határidő betartása is mind-mind része volt a versenynek. A jó kalkuláció, a sikeres tervezés növekvő profitot, vagyis emelkedő pontszámokat jelentett a csapatok számára. Már a verseny kezdetén kitöltött elméleti teszt eredménye is meghatározta, hogy mennyi nyersanyaggal indulhatott egy vállalkozás.

Mindkét csapatunk szép eredménnyel térhetett haza. A tizedikesek az első, míg a kilencedikesek a hetedik helyen, a középmezőnyben végeztek. Az első helyezett csapat tagjai voltak: Baán Mirella Bella, Gurzó Enikő, Huszti Henriett, Nagy Edina. A hetedik helyezett csapat tagjai: Balogh Ádám, Balogh Mira, Botos Andrea, Katona Bence.

A szervezőknek köszönhetően a versengés mellett jutott idő a szórakozásra is. Belefért a két napba a Kahoot, bowling, mozi, vagy éppen az egri minaret lépcsőinek megmászása, valamint a Kopcsik Marcipánia megtekintése is. A jó hangulatú hétvégén barátságok is köttettek. Reméljük, jövőre ismételhetünk!

Kis-Pál Ilona felkészítő tanár

Previous Article
Next Article