Kedvenceink ünnepe

A Székhelyintézmény 123-as szobájának lakói, Berczi Dóra, Dósa Viktória, Jakab Erzsébet és Szepcsik Alexandra plakátot készített otthoni kis kedvenceik képeiből. Az állatok világnapja alkalmából készült különleges tárlat az 1. emeleten megtekinthető.

Az állatok világnapját 1931-től Assisi Szent Ferenc emléknapján, október 4-én ünnepeljük. A legenda szerint Szent Ferenc nemcsak értette az állatok nyelvét, hanem beszélgetett is velük. Azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket. Például embertársainkat, a természetet. 

Sokunk csak hétvégén találkozik kis kedvencével. Vannak köztük lusta és bújós cicák, aranyos, kis szőrgombócok, van egy Cipruson megismert random cica is. Olyan, aki minden cipőbe- papucsba belebújik, és szétrágja, vagy aki fél a porszívótól. Van, aki néha ajándékba egereket hoz a lépcsőre. Van féltékeny kutyus, olyan is, aki jólelkű, bár utálja a gyerekeket. Instagram oldala is van. Egy másik szívesen érkezik be az udvarról saras, arcpakolásos fejjel. Van aki, nem szereti az egyedüllétet és a kutyakozmetikát, de nagyon cuki és mindenkit felhőtlen örömmel ajándékoz meg.

Magam részéről megkérdeztem a saját cicámat, ő így nyilatkozott: „A nevem Vacak. Képes lennék megnyerni a világ leglustább cicája címet egy versenyen. Nagyon sokat szeretek aludni. Benti cica vagyok, ezért nagyon sok szeretetet és törődést kapok gazdijaimtól. A kanapén, az ágyban, a takarón bármilyen pozícióban hatalmasokat alszom. Ha úgy tartja kedvem, nagyon kiszámíthatatlan és játékos is tudok lenni. Másfél éve vagyok a család tagja, nincsen semmi problémám az életben, hiszen mindent megkapok, amire csak vágyom.”

Kerepesi Molli

Kedvenceink ünnepe

dav
dav
a4
a1
dav dav a4 a1

Previous Article
Next Article